Actueel repertoire

Repertoire

In januari is onze nieuwe dirigent Wilma van der Schoot aangetreden. Samen met haar heeft ons repertoire een duidelijke vernieuwing ondergaan, maar ook ‘klassiekers’ zijn gebleven. Ze zijn straks te horen op ons jaarconcert zondag 6 januari in de Speeldoos te Vught. Aanvang 14.00 uur.

Prayer Of The Children

Een lied geschreven door Kurt Bestor; een lied dat een enorm emotioneel effect heeft. Het is geschreven uit frustratie over de verschrikkelijke burgeroorlog en de etnische zuiveringen in het voormalige Joegoslavië. In de vroege zeventiger jaren heeft Kurt Bestor daar een aantal jaren gewoond toen de diverse bevolkingsgroepen nog gewoon naast en met elkaar leefden. Het was in eerste instantie niet zijn bedoeling het lied uit te voeren, het was immers zijn frustratie, maar in 1994 was het zover en werd het een direct succes.

Weit, Weit, Weg

Muziek en tekst van Hubert von Goisern. Zijn eigenlijke naam is Achleitner geboren in 1952, maar hij koos ervoor de naam van zijn geboortedorp in Oostenrijk te gebruiken. Op 20-jarige leeftijd begon hij aan een zoektocht; Oostenrijk was hem te eng. In 1984 keerde hij na omzwervingen over Zuid-Afrika, Canada en de Filipijnen terug in Oostenrijk. Hij studeerde verder en begon zijn eigen band: De Alpenkatzen waarmee hij de alpenrock op de kaart zette. Weit, Weit, Weg is hier een voorbeeld van.

Gloire immortelle

Het Soldatenkoor uit de opera Faust van Charles Gounod. Dit staat al wat langer op het repertoire, maar blijft een feest om te zingen. Wie wil niet de eeuwige glorie als er een veldslag is gewonnen, naar huis terugkeren om het te vertellen aan familie, vrienden, oud en jong. Liefde lacht je toe, steekt je hart in brand en wijst je de weg.

Va Pensiero

Het Slavenkoor uit de opera Nabucco van Guiseppe Verdi.

Ga gedachte op gouden vleugels; ga en rust uit op de hellingen en de heuvels waar men de heerlijke zoete geur van onze geboortegrond kan opsnuiven. Een lied waar je de neiging niet kunt onderdrukken om mee te zingen.

Les Pecheurs de Perles

Een medley uit de Parelvissers van Georges Bizet die begint met Brahma, Goddelijke Brahma dat uw hand ons bescherme, Brahma, Goddelijke Brahma dat uw toorn bedare. O God Brahma, wij zijn allen voor u geknield.

You Raise Me Up

Tekst en muziek door Rolf Lovland en Brendan Graham

Wanneer ik me slecht voel, oh mijn ziel zo wazig, wanneer problemen komen en mijn hart me belast. Dan ben ik er nog en wacht hier in stilte tot jij komt en een tijdje bij mij zit.. Het is een lied dat gaat over het vertrouwen in Gods nabijheid, ook in moeilijke tijden en op moeilijke momenten.

One Moment In Time

Een arrangement van Chad Weirick voor het Boston Gay Men’s Choir als een eerbetoon aan Whitney Houston aan ons koor beschikbaar gesteld.

Elke dag dat ik leef wil ik er zijn om het beste van mezelf te geven. Ik ben er maar één, maar niet alleen. Mijn fijnste dag is niet bekend.

I won’t Give Up

Oorspronkelijk geschreven door Luc Lovington samen met kinderen die nog steeds als slaaf leven in Ghana. Nu bewerkt door Jason Mraz en voor ons gearrangeerd door Wilma van der Schoot. De oorspronkelijke versie stond in 2012 in de top 100.

We have a lot to learn, Wij hebben nog veel te leren. Dit lied verwijst naar tolerantie en acceptatie van elkaar. Ongeacht hoe verschillend we zijn, loyaliteit en liefde naar elkaar is heel belangrijk.

Brokeback Mountain Suite

Geschreven door Gustavo Santoalalla en Bernie Taupin voor het Gay Men’s Choir of Los Angeles en aangekocht door ons koor.

Het originele lied is geschreven eind dertiger jaren en uitgevoerd door o.a. Willie Nelson en later (in 1961) door Bob Dylan. Vervolgens is het lied gebruikt als song in de film Brokeback Mountain (2005) ter ondersteuning van het thema Friendship

Hij was een vriend van mij. Iedere keer als ik aan hem denk kan ik mijn tranen niet bedwingen omdat hij een vriend van mij was.

Down By The Sally Gardens

Een traditionele Ierse melodie gebruikt om het oorspronkelijk gedicht van J.B. Yeats op muziek te zetten gearrangeerd door John Rutter

Bij de Sally Gardens ontmoetten mijn lief en ik elkaar. Ze liep door de Sally Gardens op kleine sneeuwwitte voetjes. Ze smeekte me doe rustig aan met de liefde net zo rustig als de bladeren aan de boom. Maar ik was jong en dwaas en was het niet met haar eens.

The Sound of Silence

Wij kennen het in de versie van Simon & Garfukel uit 1965. Het arrangement van Wilma van der Schoot is gebaseerd op de versie van Disturbed uit 2015 een stuk dramatischer dan het origineel. Het lied gaat over het onvermogen van de mens om zijn diepste zieleroerselen te delen met z’n medemens. Men praat zonder echt iets te zeggen, luistert zonder te horen. Men is liever stil naar elkaar toe. En niemand durft het geluid van de stilte te doorbreken.

Come To The Music

Joseph M. Martin schreef dit lied met opzwepende ritmes, mooie melodieën en een prachtige vrolijke tekst.