Actueel repertoire

Repertoire

In januari 2018 is onze nieuwe dirigent Wilma van der Schoot aangetreden. Samen met haar heeft ons repertoire een duidelijke vernieuwing ondergaan.

Bridge over Troubled Water.

De oorspronkelijke versie dateert uit 1974. Het staat op het zesde en laatste studioalbum van het duo Paul Simon en Art Garfunkel en werd geschreven door Paul Simon.

Wij zingen het in een arrangement van Kirby Shaw.

Het nummer gaat over een man die zijn leven probeert te leiden in New York met de eenzaamheid en armoede die daarbij komt.

The Green Leaves of Summer

Het is een lied van Paul Francis Webster op muziek van Dimitri Tiomkin geschreven voor de film The Alamo uit 1960 en gezongen door The Brothers Four.

Met recht een klassieker. Het is een nostalgische herinnering aan de jeugd van de vertolker. Hij wordt naar huis terug geroepen. Het thema doet denken aan Vivaldi’s La Folia

So Long Marianne

De oorspronkelijke versie uit 1967 is van Leonard Cohen, deze staat op zijn debuutalbum ’songs of Leonard Cohen’ en werd door Wilma van der Schoot voor ons koor gearrangeerd.

Nu schiet op Marianne,

het is tijd dat wij beginnen te lachen,

en te huilen en te huilen

en er weer om te lachen

Prayer of The Children

Kurt Bestor schreef de tekst en Andrea Klause maakte in 1996 het koorarrangement.

Kurt Bestor was eigenlijk helemaal niet van plan dit lied te publiceren, hij schreef het uit frustratie over de burgeroorlog in het voormalig Joegoslavië Op een avond schreef hij zijn gevoelens van zich af. In eerst nog alleen een melodie zonder woorden. In flarden kwamen er teksten bij, zoals “Can you hear…? Can you feel…?” Daarbij dacht hij aan de kinderen uit Bosnië, Kosovo, Kroatië en Servië. Gevoelens, als verwarring, verdwazing en droefenis over de wereld, die in brand stond, streden om voorrang. Het is het gebed van de kinderen.

The House of the Rising Sun

The House of the Rising Sun is een traditioneel volkslied op toon gezet door Alan Price en bekend geworden door de vertolking van The Animals. Onze versie is gearrangeerd door Wilma van der Schoot.

Het lied verhaalt over het leven van iemand waarmee het helemaal mis ging in New Orleans. Het is een smeekbede om het anders te doen, om niet mee te gaan in de ellende van de ander in het huis in New Orleans.

Let it be me

Dit lied dateert eigenlijk uit 1955 toen het originele franse chanson van Pierre Delanoë door Gilbert Bécaud een hit werd. De Engelse vertaling van Manny Curtis werd in 1959 door de The Everly Brothers een wereldwijde hit die ontzettend veel gecoverd is.

Laat het mij zijn.

Wat zou het leven zijn zonder jouw liefde.

Laat me nooit eenzaam zijn.

Zeg alleen maar dat je van me houdt.

The Sound of Silence

De originele versie dateert uit 1964 en werd gezongen door Simon & Garfunkel. Onze versie is die van Disturbed en is uitgebracht in 2015

Hallo duisternis, mijn oude vriend
Ik kom weer met je praten
Want een visioen plaagt me
Laat zijn zaad achter terwijl ik slaap
En het visioen is geplant in mijn gedachten
Toch blijft
Vanbinnen het geluid van stilte.

Dit lied maakt duidelijk hoe mensen langs elkaar kunnen leven en niets van elkaar kunnen begrijpen. Deze mensen praten zonder iets te zeggen.

Nog steeds een actuele tekst.

One Moment in Time

Het is een gevoelig tijdloos lied van Albert Hammond en John Bettis, bedoeld voor Elvis Presley om te vertolken bij de openingsceremonie van de Olympische spelen van 1988 in Seoel Zuid Korea. Het werd uiteindelijk gezongen door Whitney Houston. Het gaat over geloven in jezelf, ook als alles tegenzit. Onze Versie is die van Het Boston Gay Men’s Choir, gearrangeerd door Chad Weirick en aan ons beschikbaar gesteld.

The Rose

Het lied beschrijft de liefde, maar ook de angst om geliefd en daarna gekwetst te worden. Het gaat over mensen die niet of nog niet verliefd zijn geweest en ernaar hunkeren.

De laatste zin is meteen de belangrijkste: ‘Onthoud dat in de winter, ver onder de koude sneeuw er een zaadje ligt dat met de liefde van de zon een roos wordt.’

Het nummer, titelsong van de film The Rose uit 1980, geschreven door Amande Mc Broom, werd een grote hit voor Bette Midler.